Känslosam söndag kväll framför teven.

Uttråkad som jag är kan jag ju göra ett tappert försök att blogga lite trots kass internetuppkoppling. Telia har ännu inte fixat felet, men jag har inte mage att bli arg, de stackarna måste ju oxå få helgledigt :) Har även haft virusproblem på datorn men nu tror jag att det är borta. men hur kan man var säker på det? några program som man måste förlita sig på som antingen säger att det finns ett virus och tar bort det, eller att där inte finns någonting..
Men jaja, jag vet inte.

Huff, jag blev sådär romantiskt deprimerad, hur man nu kan vara det, men det lät passande för hur jag känner mig nu. Fastnade i en film som verkade mysig och perfekt för en söndagskväll som denna. Under Toscanas sol, insåg jag att det var sen efter första reklampausen, hari nte sett den så det var väl på tiden kanske. Fick mig att vilja köpa hus i Italien och skaffa ett nytt liv där, haha, nej inte riktigt men det var en väldigt fin film. och känslig som man är så blev jag helt rörd fast på ett sånt där bra och vackert sätt. Sappade över på trean där de visar Sagan om ringen och började gråta när Arwen flyr ifrån ringbärarna på sin vita häst -.- Jaha, blev förvånad över mig själv... Fortsatte att titta och jag vet ju vad som händer eftersom jag sett den ett antal gånger tidigare. Nästa scen tårarna börjar rinna är när Frodo vaknar upp i Vattnadal och Gandalf sitter vid hans sida. Då fick det vara nog, kände mig inte helt känslomässigt stabil där alltså, så jag stängde av teven och här sitter jag nu :) Tänk vad konstigt det är med film egentligen, vilka känslor de kan framkalla... Jag menar jag är ju inte alls ledsen eller nåt sådant. Men så har jag ju alltid haft lätt att börja gråta så fort någonting är ledsamt, vackert eller lyckligt på film. Men jag gillar det :) Ett sätt att få utlopp för lite känslor.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva helt plötsligt. Lovade mamma att ladda upp en bild, men vet inte om det funkar nu när nätet är jiddrigt. Får testa.

Nää det funkar inte, du får vänta några dar kära mor ;)

<3

Dagens låt: (rolig och konstig video btw haha)



Idag.

Trist
Väder
Analysera artiklar
Disk
Diet
"Betala-räkningar-ångest"

Roligt
Prata bäbisar med Linda
Trevlig syn i skolan
Desperate Housewifes ikväll hos Tora
Kaffe
Musiken
Cosmo-mys
Sms

Tur att min roligt lista blev längre än den trista :)

Dagens låt:


Rolig.

Haha, hittade denna på min kusin Idas blogg:
Jag fick: "jag dansade naken med en fet hagga för att jag är bra i sängen"
Vad får ni?

Välj månaden (numret) du är född i:
1: Jag åt upp
2: Jag slog ihjäl
3: Jag älskar
4: Jag sköt
5: Jag kramade
6: Jag knarkade
7: Jag är tänd på
8: Jag dansade naken med
9: Jag sjöng med
10: Jag fes på
11: Jag förffördes av
12: Jag hade sex med

Välj datumet du är född på
01: Din mamma
02: En hund
03: En neger
04: Michael Jackson
05: En bög
06: En hamburgare
07: Pippi Långstrump
08: En prostituerad
09: Karlsson på taket
10: En aidssmittad pundare
11: En pundare
12: Jultomten
13: En hivsmittad raggare
14: En hora
15: En banan
16: En hund
17: Britney Spears
18: En fet hagga
19: En fet man
20: En alkis
21: En hemlös man
22: Min man
23: Min mamma
24: En muffin
25: Min pappa
26: En häst
27: En fotboll
28: En häxa
29: Min farmor
30: Din pappa
31: Ett får

Välj färgen på tröjan du har på dig..
Vit: För att jag gillar det
Svart: För att jag är så jävla snygg
Rosa: För att jag ser ut som en gris
Röd: För att jag är skitful
Blå: För att jag är en transvestit
Lila: För att jag är homosexuell
Grå: För att jag är en pundare
Annan: För att jag är lik Göran Persson
Grön: För att jag är bra i sängen
Orange: För att jag brukar röka på
Turkos: För att min mamma sa det
Brun: För att jag var tvungen
Ingen tröja: För att jag är kåt

-----------------------------------------------------
Gårdagen var sjukt slapp. Först promenad med Moa, sen gymet med Cajsa, sen hem o slappa vid teven, o sen spela lite, sen somnade jag i soffan innan jag förflyttade mig till sängen. Hade sån galen huvudvärk hela kvällen/natten. Kom upp ur sängen vid två tiden idag haha. Men men. Och nu ska jag strax till gymet o hänga lite igen med Cajsa. Om en timma för o va exakt. Sen ska jag vidare till Mats och Tora och kolla på Heroes. Nice nice.

Hejsålänge!

----------------------------- 22:32 ------------------------------
Ooooowh! Heroes är så sjukt spännande! Och fyra fem klipp på Peter Petrelli i bar överkropp skadar ju aldrig :)
Har en konstig men ganska skön känsla ikväll. Liksom spritter i hela kroppen, som när man är kär, ser fram till nånting, eller när man just åkt karusell. För var dag som går så förstärks känslan av att allt kommer ordna sig, att jag blir mer och mer självständig, börjar tänka på mig själv igen, att jag ska må bra. och allt det som får mig att må dåligt liksom klipper jag bort. Likt ett dåligt negativ från en filmrulle. Sen fokuserar jag på alla människor och saker som får mig att må bra. Det hjälper att tiden rullar på, dock är jag fortfarande tveksam till uttrycket: Tiden läker alla sår. Som Emilia och jag diskuterade en kväll:

E: - ..men du, tiden läker ju alla sår.... vad det nu var för fitta som kom på det.
L: - ..ja, nån positiv jävel säkert.

På ett sätt stämmer det men man ska inte förlita sig på det uttrycket iallafall och tro att tiden fixar allt. Man måste tro på sig själv och att man kan må bättre och klara sig ur alla situationer. Jag tror jag lärt mig det av cajsa, att inte lägga ner tid och hjärta på folk och ting som bara utsöndrar negativ energi. Det låter självklart kanske, att man inte ska göra det. Men så lätt är det inte att låta bli när man egentligen vill att någonting ska fungera.

Dietdagarna rullar på för övrigt, 6 dagar har jag klarat av och det går bättre än väntat. Har inte ställt mig på vågen, inte mätt mig, går mest på känsla. Och nu har jag även planer för hur jag ska fortsätta ett hälsosammare liv när dessa två veckorna av hårdkör är över. Många tycker nog att jag är dum som plågar mig själv på detta sättet. Håll gärna det för er själva för det är mitt val, det är min spark i röven för att komma igång. Och den här gången ska jag lyckas.

-------------------------- 22:57 ------------------------
OMG OMG OMG! Undra om detta är sant. haha sjukt!

..Milo Ventimiglia (Peter Petrelli i Heroes) är inte singel. Han är troligen ihop med Hayden Panettiere (Claire Bennet i samma serie) ...

--------------------------23:36-------------------------
Dagens låt (oldtimer) :


Lördag.

Godmorgon. Skönt att sova länge idag, gick upp vid elva, tog ett långt bad, och nu väntar jag på att Moa ska dyka upp. Vi ska ta en promenad. Är ganska fint väder så skönt att komma ut. Sen har jag lovat Cajsa att dra till gymet så blir väl bara hem o vända i princip och ta cykeln in till stan igen. Lite drygt att jag dubbelbokade mig men blir nog bra. Känns kanske lite väl överambitiöst av mig att först ut o gå i nåra timmar och sen träna direkt efteråt.

Igår var det trevligt, vi hann kolla på fem Grey´s avsnitt och jag vill redan fortsätta se vidare! Hoppas de har tid i veckan igen. Fy jag har ont i magen. Men nu måste jag dra!

YaY!

Klarade tentan!! TJOHOOO! Gött det.
Idag försov jag mig till halv tio, och sen stressade jag iväg till bibblan för att träffa upp Linda. Vi skrev lite mer under teori och tidigare forsknings delen på uppsatsen och sen satt vi fram till fyra och analysera artiklar. Det är rätt kul och intressant, men det blir liksom trist att göra samma saker dag ut och dag in. Lite synd. Ska bli roligare (men svårare!) att sammanställa allt när analyserna är klara. Nu sitter jag här med min "goda" chokladdryck och väntar på att Maja och Tora ska dyka upp. Vi ska äntligen börja titta på Grey´s (ja jag har tjuvkollat på några avsnitt) ^^ Kommer känna mig som en tråkmåns som inte äter fredagsgott men det är smällar man får ta. Tänkte ta nåt glas vin dock så det blir lite helglyx :D För övrigt går det bra med dieten men det känns som om jag har hållt på i en evighet. Men bara fem dagar... Men men, skam den som ger sig!

Annars blir det nog en lugn helg. Planerna för imorgon är, vad jag vet än sålänge, promenad med Moa, gymet med Cajsa. Sen ska jag nog bara ta det lugnt på kvällen. Kanske hyra en film eller spela lite. Yes så är det.

Ps. Jag längtar hem till familj & julmys!

.

Trött.
För övrigt gick nog tentan bra tror jag och det var jättekul på gymet (tänka sig va) Cajsa & jag var på Afro Power Dance, skitkul! ^^

Nu --> mer te o healing.

Sista pluggrycket.

Det är verkligen rent för jävligt att gå upp klockan sex på morgonen. Fortfarande mörkt och inte alls utsövd på de där fem timmarna i en varm skön säng. Mmmm sääääng. Så om ett par timmar är det dags att skriva tenta. Jag går alltid upp tidigare för att läsa igenom det viktigaste en sista gång innan det är dags att dra, vet inte om det hjälper, men det känns så. Det lustiga nu är att det som känns jobbigast är att ta sig till skolan, inte att skriva en asjobbig tenta i några timmar. Det kan jag ta. Men fy alltså, jag är trött. Hittade min röda morgonrock igårkväll efter världens längsta dusch, så fryser gör man ju inte iaf. Nehe, åter till läsandet en sista timme. Eller, jag kan lika gärna repetera lite av det här, går fortare. Så får ni se vilka "roliga"saker jag lärt mig! -.-


4 huvudinriktningar inom medieteorifältet:

kulturellt
materialistiskt
mediecentrerat
samhällscentrerat

4 perspektiv mellan dessa:
mediekulturellt perspektiv-
fokuserar främst på innehållet och hur mediebudskapet subjektivt tas emot, påverkat av den miljö man befinner sig i.

mediematerialistiskt perspektiv - framhäver de strukturella och teknologiska aspekterna av medierna

samhällskulturellt - betonar hur de sociala aspekterna påverkar medieproduktion och mottagande samt mediers funktion i samhället.

socialmaterialistiskt - ser medier och dessa innehåll främst som en avspegling av samhällets politiskekonomiska och materiella förhållanden.

Normativa teorier: Normer och kriterier för hur medierna borde fungera för att vissa sociala värden ska uppnås/följas. Den är viktig eftersom den spelar roll i formandet och berättigandet av medieinstutitioner. Ett samhälles normativa teorier av de egna medierna hittas oftast i lagar, regler, medie policys, etiska koder och som huvudsak i den allmänna debatten.

4 typer av normativa teorier:

Marknadsmodellen: Fri press, ägande och utövande styrs av marknaden. Enda form av kontroll är medierna som till viss del reglerar sig själva.

Modellen för det allmänna intresset: Även här är pressen fri, men det finns också plikter gentemot samhället. Pressen reglerar sig själv men till viss del får myndighet ingripa. Finns plats för public service i modellen.

Professionell modell: Medierna regleras sig själva och journalisterna får aktoritet att själva bestämma vad som är av allmänt intresse.

Alternativ modell: Motsättning mot makthavare.

Framing: Ett uttryck med två huvudsakliga meningar. Den ena refererar till hur journalisterna formar och placerar nyhetsinnehållet i en igenkännbar ram som ger mening. Den andra syftar på publiken som genom dessa ramar lättare kan förstå och känna igen sig i nyhetsinnehållet.

Exempel på framing: Att man i en nyhetsartikel berättar om en minskning från 10 till 5 döda i en olycka, uppfattas som en mer önskvärd förändring än en minskning från 1087 till 1082 döda - trots att antalet räddade liv ju är detsamma.

Medielogik: Ett uttryck för vad medierna väljer att visa och varför. Inom medierna finns huvudsakliga typer av innehåll såsom nyheter, underhållning, drama och information/reklam. Dessa typer följer nåt slags standariserat format som har sina rötter i traditioner, sätt att arbeta och idéer om publikens intresse och smak.

Diskurs: Ett sätt att förstå världen (eller ett utsnitt av den)
Representation: "Att stå för" - t. ex att ett fotografi avbildar och står för en person

Mjuka bevakningsområden inom medierna: skola, vård & omsorg
Hårda bevakningsområden inom medierna: ekonomi, våld, brott, politik

Exempel på gender closure: 30-talets radio accepterade inte kvinnliga nyhetsuppläsare, 60-talets journalistutbildningar favoriserade män i intagningar till skolorna, kamp om utrymmet i medierna mellan kvinnor och män, den sk bimbodebatten - vem får leda viktiga samhällsprogram?

En global nyhetsstudie visade att 69% inom nyhetsmedier var män.
En studie inom morgonpressen visade att 77% var män.

4 former av konvergens:

Nätkonvergens: Kanaler avsedda för en särskild form av tjänster kan nu användas för andra tjänster.
Apparatkonvergens: Olika tjänster kan nu utnyttjas med samma apparat.
Marknadskonvergens: Olika marknader smälter samman
Tjänstekonvergens: Olika typera v tjänster och innehåll flyter samman

mmmm

Oj nu måste jag äta frukostpåsen och sen göra mig iordning. Hejsålänge!

Diet.

Ja, så är det. Från och med idag blir det påsar. Bra för ekonomin och bra för vikten. Cajsa och jag har stora planer minsann, 2 veckor stenhårt och efter det får vi se! Känns bra att ha henne som stöd. Min lilla "dietvän" haha ^^
Idag insåg jag att mina kvällar är totalt uppbokade. Av mestadels serier som följs. Såhär ser det ut, med ändringar för vilken dag det blir för vissa serier som "tas hem".

Måndag - varannan vecka Desperate Housewifes.
Tisdag - Ugly Betty (tidigare även House)
Onsdag - Heroes
Torsdag - en ny serie jag följer, Traveler
Fredag - planer på att hitta en dag att kolla på Grey´s Anatomy med Maja o Tora

Känns lite mkt nu kanske, haha, som Tora uttryckte sig igår: "dagens i-landsproblem" att ha för mkt att följa :) Sant! Sen denna veckan har jag ju tenta på onsdag så ikväll (måndag) och imorgon går bort för min del, måste verkligen plugga. -.-

Så det är vad jag måste göra nu! och dricka massa vatten för jag är as-hungrig!

Blondie.

Shit vad längesen. Fridhemtider tror jag. Nästan helblond o grejer. Galet. ^^

image450

image451

Helg!

Äntligen fredag? Nja, faktiskt inte, är fortfarande chockad över hur fort den här veckan har gått. och eftersom jag har tenta på onsdag så längtar jag inte precis ihjäl mig för att dagarna ska gå fort :s Idag har Linda varit här och fikat lite, + att vi klippt ut alla artiklar ur alla tidningarna som har med "klimatfrågan" att göra. Blev ca 15 artiklar och 12 notiser, o så lite insändare och så. detta under en period av ca 2 veckor. Bara helgens tidningar kvar att köpa. Sen diskuterade vi huruvida vi ska få ihop alla teorier och tidigare forskning med våra analyser som senare ska göra. Pheeew det är så mkt att tänka på som ska gå ihop sig, på ett snyggt sätt gärna oxå :) men det ordnar sig nog. Idag har det för övrigt varit jättekonstigt väder. Helt mörk himmel, lite regn, blåst SOM FAN, och solen som skinit genom alla mörka moln. Skumt. Och regnbågen visade sig, tydligare än på länge, tyvärr är bilden inte så rättvis, man såg bättre ut genom fönstret med egna ögon ;) (och inte kan jag göra bilden snyggare för mitt Photoshop funkar inte.. buhuuuuuu! gief!)

image449




Ett argt brev från inkasso.

Lyckades komma ur sängen 08.30 idag. Trots allvarliga problem att somna inatt. Det var bara såå varmt när jag gick o lade mig. Så går det när man vrider upp elementen och det samtidigt blir varmare ute. Nu är klockan 12.04 och jag ska äta lite lunch och sedan dricka min fjärde kopp kaffe för dagen. Fint väder ute idag, med sol till och med. Försökte få tag i någon som vilja promenera till skolan med mig efter lunch men alla var upptagna så jag får knalla dit själv. Blir nog bra det med :)

Fick ett argt brev från inkasso idag med en påminnelsefaktura från 3. Det sjuka är att jag ringde till tre två gånger för ett par veckor sedan och frågade om en gammal faktura... Ungefär såhär lät det:

"Nej jag kan inte se någon obetald faktura på ditt nummer"
"Så det är inte mitt "gamla" nummer heller som jag just gjort en överlåtelse på?"
"Kan inte se något obetalt på den heller"
"Ok så det betyder väl att den här fakturan är betald..?"
"ja så vitt jag kan se"
"Ok då slänger jag den"

Vilket jag gjorde.

Men så kommer då detta förbannade inkassokravet på 270 spänn. Betala innan 10:e eller dö. Typ. Inte så mkt annat val än att betala annars får jag ju kronofogden på mig, inte så värst kul med betalningsanmärkning på en sån skitgrej. Efter jag betalt ringer jag till tre igen.

"Nu har jag fått brev från inkasso trots att ingen tidigare kunde se att denna fakturan var obetald, hur kan det hända?"
"Vad konstigt, som jag ser det här så har den varit obetald nu sen i september ungefär och den står på numret som du gjort överlåtelse på. Jag tar bort de två påminnelseavgifterna på 69 kr/styck men resterande 270 kr måste du tyvärr betala."
"okej, jag gjorde just det.. men jag fick hem ett brev igår från inkasso som måste vara betald innan lördag annars går den vidare till kronofogden, hinner den betalningen gå igenom nu då innan lördag?"
"det är nog bäst du ringer och kollar det"
"jaha, ok, hejdå."

Man blir ju bara trött och arg. Jag hoppas verkligen inte att det går vidare så JAG får anmärkning på mig när det inte är min räkning och när det är tre själva som strulat med överlåtelsen. Men det löser sig väl förhoppningsvis om jag får lita på att killen som skulle anmärka att räkningen var betald innan lördag, verkligen gjorde det. Annars är jag typ körd.

Nu ska jag återgå till min mat och till mitt kaffe.
Ciao.

---------------- 15:09 ----------------------
Ok... NU RÄCKER DET! Någon av mina kära grannar på undervåningen har nu sjungit "vem kan segla förutan vind" ungefär 8 gånger och jag kommer på mig själv att nynna på låten titt som tätt. Ganska störigt. Räckte med att jag hade Snickeboa-låten i huvet när jag gick hem från skolan. På nåt underligt sätt brukar jag få den i hjärnan så fort jag är ute och går. Mycket irriterande, för man måste gå i takt till den medan man nynnar. JAA  konstigt ..jag veeet. Promenaden var iallafall väldans skön och behövande. Tog mig ungefär två timmar, fast jag tog omvägar för att gå på lite finare ställen :) Så nu dricker jag det sista av kaffet som fortfarande var ljummet i termosen, o snart måste jag plugga igen.

Lite bilder från promenaden:

  
  
image448

Tidsfördriv

Vad blir ditt namn baklänges? asil
Har du gjort en snöängel i år? det har jag säkert

Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus? aldrig legat inne..
Platt/rakt eller lockigt hår? båda! variation är kul

Är du kär i någon? nej tack.

Vad gör du när det regnar? dricker te
Har en dröm gått i uppfyllelse? inte på väldans länge
Vad har du för startsida på internet? Msn

Vem ringde du senast? Emilia

Tycker du att sengångare är söta? lite otäcka
Har du haft vattkoppor? ja eller...jag tror det?
Har du någon gång testat karate? no

Vilken mobilringsignal? The Fray - How to save a life
Minimorötter eller pommes frites? pommes frites
Första sporten du gick på? Fotboll

Vad längtar du mest till just nu? To get over it.

Hur gammal har du tänkt bli? gammal och skrotig!

När åt du senast en fiskbulle? så längesen att jag inte minns
Vad drömde du inatt? Att jag glömt lämna tillbaka hyrbilen jag hade i somras.
Vilken tv-serie är bäst? Heroes
Kan du gå ner i spagat? nej och be mig inte försöka
Vad åt du senast? macka + te
Höga eller låga strumpor? låga

Vad är du mest rädd för i hela världen? att förlora de jag älskar
Har du varit kär i en kändis? oh ja.

Läser du på baksidan av mjölkpaketen? Ja. har man inte morgontidningen får man ta det som finns ^^
Röd, grön, blå eller gul mjölk? grön eller blå

Vad har du för färg på ditt påslakan? Svart-vitt

Vad ska du döpa dina barn till? Ingen aning... det ändras ju hela tiden, när jag var liten var det Anna och Viktor. Orginellt? NEJ. Jag gillar namnet Ylva nu. Men som sagt. det märks när den tiden kommer..
Sommar eller snö? Vår!
Bikini eller baddräkt? bikini

Snyggaste läraren? nee

Är du mörkrädd? inte om jag inte just sett nån otäck film eller liknande

Har du någon gång haft på dig ett par kallingar? Ja det är faktiskt inte helt skönt

Riktig gran eller plastgran? Riktig såklart. Barr ftw!
Tänt eller släckt när du ska sova? Mörkt, men inte kolsvart
Luktar dina fisar hallon? haha..  -.-

Godaste drickan till frukosten? Oboy, jouice

Senast lästa bok? Som inte är skolrelaterat ---> Freja (tror jag den heter)

Vem kramade du senast? Maja och Seth

Älskar du att sjunga? Ja faktiskt

Vill du bli president ? nej
Har du spelat kille i en teater?  Det har jag nog. Jag gillar inte att spela teater dock
Duscha eller bada? Båda!
Kan du ditt mobilnr utantill? Ja

Har du tråkigt? Nej mest trött

Har du gråtit i skolan nån gång? Ja hu

Stockholm city, Metro eller .SE? Läser inte nån av dem

Hur tar du dig till skolan? Ze bike!

Har du någonsin sminkat dig som punkare? Nej det tror jag inte
Sjunger du på toa? haha ibland

Vilken färg har din jacka? svart

Använder du långkallingar? ja på vintern

Är du höjdrädd? JA! fy ja

Vilket land vill du åka till? Tillbaka till Thailand
Vad var det senaste som fick dig att skratta? En inledning till en dokumentär om Hammarhajar på Animal Planet. Nåt sånt här: "Det första man tänker när man ser dessa varelser är... VARFÖR?" hahahaha lät så kul
 Vad ska du göra NU? Se om katten vill in, sen sova. Godnatt!


Seg onsdag.

Idag sov jag lite längre än jag tänkt från början. Jag har en förmåga att alltid vara så optimistisk när jag ställer klockan på kvällen. Mina tankebanor gick ungefär såhär:

"jag ställer klockan på halv nio, ja det gör jag, så kan jag ta en morgonpromenad, duscha när jag kommer hem, brygga kaffe, och sen plugga till tentan. På eftermiddagen drar jag till skolan och hämtar tentan, sen till Seth och maja och hälsar på dem lite, sen hem igen och läser boken för c-uppsatsen"

Oh vad bra den planen gick. INTE. Ställde om klockan på tio, snoozade bort en timme till, klockan blev elva... och nu sitter jag här och har endast öppnat upp dokumentet jag skrev igår med plugggrejer utan att börja läsa. Klockan är 12:15 -.- Det var den förmiddagen. Dagarna går ju så fort nu med. Omtenta om en vecka. Vad händer om jag inte sätter den? I don´t know... så jag får väl planera min dag lite annorlunda tror jag. Har iallafall börjat äta frukost nu om dagarna, kors i taket, det är fortfarande inte särskilt gott men frukost är viktigt har jag hört... ^^

Dags för kaffe. Sen plugg.

------------- 14:21 ---------------
Haha jag är sämst på att plugga. Har väl suttit i nån timma allt som allt. Får ta tag i det snart igen, klockan är ju inte allt för mkt än. Skulle vilja dra ut och ta en öl på krogen ikväll, det är ju ändå onsdag, och mitt sinne skulle behöva det känner jag. Fira att jag är sämst, eller nåt. Man borde fira saker mer. Min ölkompis Cajsa är dock out of town, tsk tsk, så nu vet jag inte vem jag ska släpa med mig, Johannes kanske? hihi. Vi får se. Förresten har det nu gått snart tre dagar sen jag sa att jag måste göra drastiska ändringar i mitt liv. Förändras. Inte så mkt jag som person, eller jo, min inställning till allt, men mest hur jag väljer att leva. Jag har börjat med frukost, som jag nämnde tidigare, även promenader, man måste inte ta cykeln överallt faktiskt, inget småätande mitt i veckorna (förutom om jag blir bjuden hos någon annan). Jag har lyckats rätt bra hittills *stolt* haha.

Man kan lyckas om man bara vill!

Early one morning.

Uff. Jag är inte van att gå upp tidigt, även om nio kanske inte är världens tidigaste tid att börja dagen. Idag ska Linda och jag ha handledarträff för C-uppsatsen, och jag ska även hämta ut min tenta. Kuggade ju, så har omtenta den 14:e, vilket betyder att jag måste börja plugga rejält inför nästa. Suck. men smällar man får ta antar jag. Så efter skolan, ska jag först till gymmet, sen köpa alla tidningar. Möta upp Johannes och få lite anteckningar inför tentan, och sen dra till bibblan och plugga. För drar jag hem efter skolan, så lär jag inet få mkt gjort. Jag har världens skönaste soffa, ärligt, så det är väldans lätt att ligga där hela eftermiddagen och glo på teve istället för att läsa ;) Igårkväll var en skitjobbig kväll och jag hade inte lätt för att somna. Och efter två timmar av vridande och vändande i sängen så gick jag upp och gjorde te, kollade på en film, och sen somnade jag lite lättare. Bara det att katten väckte mig efter bara en timma och ville ut. Typiskt. Nu måste jag dra om en halvtimme och sitter fortfarande i pyjamasbyxor och rufsigt hår. Ser ut som hej kom o hjälp mig. Måste packa väskan osså. Så vi hörs.

hejsålänge.

------------------------ 15:31 --------------------
Handledningen gick bra, satt där i en o en halv timme och pratade om teorier och metoder för uppsatsen. Kändes bra. Nu, 4,5 timme senare sitter jag fortfarande i skolan. har knåpat ihop 7 sidor text från powerpoints så jag har (ännu) mer att plugga på till omtentan. Och självklart kunde jag inte hämta ut den idag för hon var inte där -.- Typiskt. Får väl ta mig hit imorgon oxå då antar jag. Hittade just en ganska rolig "grupp" på Facebook. 80-talisterna, där någon hade listat massa saker som utmärkte de som är födda på 80-talet. haha endel var ju bara så klockrena så jag måste skriva ner dem här ;)

* Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt (haha jag minns så väääl de där inslagspapprena, likadant så hade man ju fint papper i bänken oxå. Viktigt!)
* Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren
* Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare
* Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
* Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"
* Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)
* Vi som använde gnuggisar dagligen (oooh jag hade helt glömt av dessa små ting, hahaha, vad var grejen med gnuggisar egentligen? Måste skriva ett inlägg om det nån gång ^^)
* Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram (hahah hemskt ju!)
* Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs
* Vi som spelade in musik på kasettband genom radion (det saknar jag ibland, kassettbanden!)
* Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV
* Vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande
* Vi som tvingades runt för att sälja bingolotter varje vecka
* Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
* Vi som var med på rökrutornas tid
* Vi som drack Sunkist ur pyramidformade förpackningar
* Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem
* Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme (ja för fasen haha!)
* Vi som älskade bockastyren och max antal växlar på cyklar (jajjemän! det var ju sjukt coolt med bockastyre!)
* Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra
* Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka
* Vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på dojan (det är VÄLDIGT sant det)
* Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..." (oooh bästa!!!)

Reklamen vi minns: (detta var ju fantastiskt roligt! Vilka minnen! hahahaha)
Bank - "POSSSSTBAAAANKEN"
Båtresor - "Hej Kaj! Hallå Börje (Boje?)
El - "Två hål i väggen"
Fastighetsbolag - "Dra in magen så jag kommer förbi o fram.."
Glass - "Gott gotti gott gott"
Hamburgare - "Livet har sina goda stunder"
Hamburgare - "El maco, vad tänker du på?"
Kyckling - "Jag vill ha chicken tonight"
Kyckling - "på torsdag äts det ärtsoppa..."
Lexikon - Nationalencyklopedin
Lotto - "Du har ju hela helgen på dig"
TV-licens- "Vill du ha en snigel på ögat?"

Haha, ja gu ja, det var kul! Klockren nostalgitripp som heter duga! Nu borde jag kanske plugga lite mer.. :)


------------------- 23:34 ---------------------
Oh jag är såå trött nu känner jag. Satt i skolan till 17.00. Sen stack jag direkt hem till Mats och Tora. De bjöd på mat (potatismos, kålsallad, torsk, morötter, dillsås) MMMMM! Gott! Jag kollade igen ett par avsnitt av heroes, sen var det Ugly betty, och sen House. Säsongsavslutning på House omg, synd faktiskt. Jag gillar det. Men det går väl tanka hem om man inte pallar vänta på nästa säsong ^^ Undrar när LOST börjar.. har gått väldans länge nu tycker man ju. jaja. Sen kom jag hem vid sisodär 22.00 till en hungrig och rastlös katt. Han åt upp all mat i räserfart och sen ville han ut. Nu kommer väl inte han in mer på hela natten. och orolig matte som jag är så kommer jag väl ställa klockan på 04.00 för att gå ner och ropa på honom. det är ju så ursligt väder, tänk om han fryser stackarn. Börjar vänja mig vid att han väcker mig varje morgon mellan 03-05 nu, gör inte så mkt. Mest rädd för att jag ska möta tidningsbudet i trapphuset i bara handduk när jag knallar ner heeelt borta för att släppa ut katten. Haha, hur pinsamt skulle inte det vara... urs ja. Hoppas det är fint väder imorgon... iaf liiite sol och inget regn, så jag kan ta en långpromenad mitt i allt pluggande och läsande jag måste göra. Känner för att ta med mig kameran ut på promenad... Och att promenera längs havet är alltid uppfriskande och rogivande. Har saknat vattnet lite grann...har ju bott så nära det hela tiden under min uppväxt i Hästholmen, och nu när jag bor så nära, bara nån minut, så borde man utnyttja det mer ^^ Nu är det dags för mer te, trots tre koppar med Tora, mmmm teeeeee. Det är nog det bästa med hösten tror jag. Allt tedrickande! ;)


Today.

Today is a new day.
A day of changes.
Not for you.
Not for him.
Just for me.
Today is the day I change.

Återfall.

Vet inte vad som utlöste det eller varför det nu helt plötsligt känns som om hjärtat börjar falla itu igen. Har inte haft den här känslan på länge nu, och det känns som att jag helt plötsligt är tillbaka i mitt barndomsrum, sittandes på golvet, gråtandes över det där blåa albumet. Skippade skolan den dagen, mamma fanns där med tröstande ord och kramar. Men inget sånt hjälper precis då, när det känns som om hela ens värld faller samman och man ifrågasätter hur man någonsin ska kunna gå vidare. Att kärlek kan vara en bitch det vet jag och hade Amor visat sin nuna här nu hade jag antagligen gett han en smäll över käften. Det var längesen jag kände riktig hjärtesorg för första gången och trots ett par brustna förhållanden emellan, är det inte förrän nu den där ilande skitkänslan kommer tillbaka. Helt sjukt. Att gå från att vara hur stark som helst till detta på mindre än en vecka. Fem månader. Fem månader av mitt liv, en evighet? Nej inte alls egentligen. Hoppas den starka Lisa kommer tillbaka inom snart framtid för det här fungerar ju inte.

För övrigt borde man införa alkolås på mobiler. Uttrycket säger: "Don´t drink and drive" De borde införa ett likande fast: "Don´t drink and sms" Att radera nummer och inte kunna dem utantill hjälper uppenbarligen inte när man frusen och onykter cyklar hem i höstblåsten till en tom lägenhet. Men vad ska jag göra åt det en söndag som denna. Inte ett skit mina vänner. Inte ett skit.

Imorgon kommer jag antagligen inte känna såhär längre och titta tillbaka på mitt inlägg och tänka: "men herregud, hur kunde jag vara så deppig igår, det är ju lugnt nu ju"

JAA jag vet ---> "Im a creep, im a weirdo"

------------- 19:28 -------------------
Mmm
som jag trodde. Några timmar senare och jag mår bättre. Konstigt värre.

Halloween forts...

Ja så kom Cajsa och Johannes hem till mig igår. Vi lagade paj och började festa lite smått här hemma. Och fixa med utklädnad. haha herregud, ja det var kul. Sen stack vi till Mats och Tora, där var det himla trevligt oxå. De hade gjort så Halloween mysigt, med en uppstoppad jason haha..inte så mysigt kanske men fantastiskt rolig (som Maja uttryckte sig haha) Tyvärr var det fullt på kåren när vi skulle dra ut så Cajsa och jag bojkottade kön in och drog hem istället. Sjukt trist men vakterna sa att det knappt var nån idé o ställa sig i kö för det var ändå fullt där inne. Så synd men inte så mkt att göra åt. kvällen var jättekul iallfall, man borde ha maskeradfester oftare alltså :) Vet inte riktigt vad jag ska skriva... Att tillägga förresten som iof sig var ganska kul, kom på det nu haha... nåra snubbar gick fram till Cajsa igår o frågade om hon fått näsblod?! Wtf, hahahaha var det inte så Cajsa? Jag menar, såg de inte resterande av hennes utklädnad? :o

Måste göra mig iordning lite smått för o dra till stan o möta upp Cajsa, så jag lämnar det såhär sålänge och låter bilderna tala för sig själva:

 
image416
 






























image442


Halloween-lördag.

 Min lördag har hittills sett ut såhär:

  • Vakna av katt kl 04:38.
  • Släppa ut katt.
  • Somna om.
  • Vakna av katt utanför dörren kl 08:14.
  • Ge katt mat.
  • Somna om.
  • Vakna av väckarklockan 11:03.
  • Duscha.
  • Facebooka.
  • Kaffe.
  • Musik. 
  • Dammsuga.
  • Skura golv.
  • Inse att Cajsa och Johannes antagligen missat Systemet.
  • Facebooka.
  • Peppa!
  • Blogga.

image414


In any other world

"I tried to live alone
But lonely is so lonely, alone
So human as I am
I had to give up my defenses

So I smiled and tried to mean it
To make myself let go"


SUUUUUUPAAAAAAAAAAAAAAA! hahaha fan vad trött jag blir på mig själv. BLUUÄÄÄ. Capslock ftw! Är så mätt efter tacobuffén ikväll på KM. Kom just hem och är super trött. Vinet och ölen gjorde inte saken bättre, och jag som sov typ nio timmar inatt. Det känns inte kan jag säga. Oh det ska bli så kul imorn på Halloweenfesten, Cajsa och Johannes kommer hit redan vid tvåtiden, så ska vi typ göra paj och börja festa o pyssla med utklädnat ganska tidigt innan vi drar hem till mats och Tora vid sju. Det blir sååå kul. Hoppas jag! Dags att kolla om Kissen vill in från kylan! ^^ Höres senare!


Det är sant.

Snygga killar i Kalmar?

Krogen - Högskolebiblioteket

   0          -         1


Ja så är det. Vill man ragga borde man definitivt börja hänga mer på bibblan. Under två år i Kalmar har jag inte alls tyckt det finns så mycket fint att titta på, men det kanske berodde på att jag befann mig i ett förhållande och nu helt plötsligt tittar jag mig omkring med helt andra ögon. Inte för att jag söker efter någon annan egentligen. Är ganska underligt, visst jag saknar tvåsamheten det gör jag. Men å andra sidan är det ganska skönt att vara själv.

Ikväll har jag varit hos Mats och Tora, ätit tacos och glott på senaste Harry Potter filmen.
Hade inte sett den än, illa illa, men nu så. Den var grym ;) När jag kom hem så tänkte jag att jag skulle se hur Harry såg ut nu för tiden, i verkligen alltså. Och upp kom en bild på en spritt språngande naken Harry Potter. Guuu. Haha va fan -.- Nu pajade jag den bilden av honom. Tur inte nästa film kommer förrän ett år eller så.

Iaf. Mycket snack om killar och sånt nu känner jag, men när jag ändå håller på så. Från Jude Law till en annan hunk ---> Peter petrelli i Heroes OMG!