tisdag 29/4

Jag varnar för eventuella stavfel etc, men jag oorkar inte rätta mig själv. "o hon ska va journalist" tänker ni nu. och ja, just därför orkar jag inte vara korrekt 24/7. Bleh! yay! hehu!

shit har ju helt kommit ifrån bloggandet efter att jag blev sjuk där nån vecka -.- Och om jag inte skriver av mig varje dag så blir det jobbigt att få ihop en rapport att skicka in till skolan..sååå... ja, förra veckan skulle jag vara på Öland ja, men var sjuk helgen + måndag tisdag onsdag. Så på torsdagen kom jag till Färjestaden iallafall. Hann knappt sätta foten inne på redaktionen så skickades jag ut på jobb. Ett vindkraftverk skulle köras igång igen efter att ha stått stilla i 1,5 år. Så då stod man i blåsten och pratade växellådor och laer och gud vet vad med gotländska snubbar. Hade lite svårt att förstå vad dom sa. och ... det är en egenskap som alla ölänningar bär på för övrigt. Mycket dialekt och sen ska vi inte tala om alla dessa byar och ortsnamn -.- Men man lär sig nåt nytt varje dag minsann. Fick reda på för övrigt, att jag inte får sommarjobb på Barometern under torsdagen vilket vände upp och ner på hela mitt sinne. Fick typ panik och började (som vanligt ) tänka värsta scenariena. "gu nu måste jag flytta, jag kan inte bo kvar, vad händer, jag måste typ flytta hem till familjen o lämna allt och alla i kalmar." meeeeen, kan ju säga såhär en knapp vecka efteråt att nu är jag någorlunda lugn igen. För idaaaaag var jag i Borgholm (tar för fan en timma med buss dit från Kalmar?! Jg som trodde Öland var ..ja.... inte sååå långt... lol) på Ölandsbladet och snackade om eventuellt sommarjobb . att prata in till taltidningen. Ja du hörde. En månads jobb, halvtid, men med sjukt sjysst lön. och jag gilalr öland, det är himla fint där. Bara bussen som var ruskigt tråkig.

Fredagen på Ölandsredaktionen var för övrigt lugn. Gjorde ett reportage om en grisbonde och om hur det gick för han med vårbruket. Det var kul! Gu vad jag känner att detta blir lite rörigt nu men skitsamma.

Denna veckan är jag kvällsreporter måndag, tisdag, onsdag, ledig torsdag, och fredag. Då börjar jag klockan 14 och jobbar till 22. Idag är jag ensam reporter, bara en webbare här oxå. Klockan 17.49 var jag klar med mina saker. Gick och frågade nattchefen "du jag är klar med mina grejer finns det nåt annat jag kan göra, om du har nåt eller vet nån som behöver hjälp eller så?" "nej tyvärr" DOH. Så nu sitter man och glor på klockan fram till 22. Om det inte händer nåt vill säga..men ofta...
Vet inte vad jag ska säga redigt... tror jag avslutar lite nu. Shit jag måste äta nånting. Dagens enda intag: en tårtbit och en smörgås. + massa kaffe + te -.-

Klockan är 18.42. Spare me my life. Fy fan vad segt. jag vill hem. Är så trött. och katten lär ju få ceperycket igen när man kommer hem... det fick han igår. Släppte ut han så fort jag kom hem strax efter 22...så hade jag badrumsfönstret öppet och hör en minut senare MJAAAAAAAAAAAU MJAAAAAU MJAU MJAU MJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAU.

meeeeeeeeeen -.-

Går ner och släpper in honom. Han gnäller konstant i ungefär 15 minuter (ungefär så länge jag står ut med det gnället, det går inte ignorera) och välter allt som går att välta i hyllor etc, klättrar i växterna och klöser på min soffa.. släpper ut han igen... samma sak.. MJAAAAAAAU MJAAAAAAAU. Men tillslut blir han tyst så jag stänger fönstret.

Så nu vet ni vad jag har att vänta när jag kommer hem :) En crazy katt och en alltför stökig lägenhet + ett tomt kylskåp. niiiiice. Nu ska jag typ, läsa en bok eller nåt.

Häj.

Dag 15

Ja så efter den hemska händelsen imorse så kom jag iallafall fram till Nybro och Barometern. Sitter o sörplar te och mår inte alls bra. Känner mig helt svag och har ont i halsen. Orkar inte bli sjuk nu, var hemma i onsdags och det får räcka. Idag vet jag inte riktigt vad som finns att göra. Har en liten grej jag ska ut på. Ska träffa/ringa en tjej om är igång och starta upp en hjälpgrupp i Nybro för  föräldrar som mist sitt barn. Känns väl sådär att åka iväg på det :/ Tungt. Men någon ska ju göra det också, i guess...

Förresten så mår jag fortfarande dåligt över kaninungen :(

My cat is a murderer :/

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! :(
Började dagen med att jag hörde ett gällt skriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik utifrån...
Tänkte vad fan nu?! (katten var ute) Blev sjukt orolig. Och så har han dödat en liten liten liten pyyyytteliiiteeen kaninunge VAD FAN :( :( Det skär i hela hjärtat. Skitkatt. Kommer inte förlåta han för detta -.-

Måste passa tåget nu :/

dag 12-13-14

Tisdagen glömdes helt bort och igår var jag hemma tillsammans med herr Huvudvärk hela dagen lång. I tisdags var jag iallafall på kommunen och iakttog när tre upprörda mammor lämnade in en protestlista med 1200 namnunderskrifter till kommunalrådet. Det blev en väldig diskussion och allt från himmel och jord togs upp. Tyckte nästan lite synd om Markus Lund som satt där och fick plötsligt ensam ansvaret för allt som dessa arga mammor var upprörda över. Syftet med protesterna var att få nämnden att ändra på förslaget om de nedskärningar på ca 5,6 miljoner som antagligen ska ske inom socialtjänsten. Ja det är illa. Och det var helt rätt att de ställde kommunalrådet til lsvars för de frågor och funderingar de hade. Men... sen börjar diskussioner om polis och bostäder och gu vet vad komma upp. Jag skrev så pennan glödde och hade nästan ont i handen efter denna knappa timme vi satt där. Sen var det lite meckigt att skriva ihop det, men med lite hjälp från Janne, min kollega, så blev det bra tillslut.

Någon tossig (ja..!!) redigerare har för övrigt satt in fel person på bild (IGEN) till min artikel i dagens tidning. Tack.

Idag var jag i hembygdsgården o kollade in vårstädningen och hörde mig även för angående planerna om bygget av ett nytt industrimuseum. Annars är det rätt så lugnt. De har goda pastasallader i Nybro btw. I strongly recommend it! ;)

Cya!


Dag 11

Måndag 14/4- 08

Befinner mig denna veckan på lokalredaktionen i Nybro. Började med att jag kastades in i en härva i ett stort företag vid namn Kährs. "Ring och kolla när VDn ska göra ett uttalande denna veckan" Så började det...

Oinsatt som jag var, började jag frenetiskt att söka i arkivet och googlade för fullt för att försöka bilda mig någon slags uppfattning om vad allt jidder handlade om. Det visade sig att Kährs är ett av världens största golvföretag med säte i Nybro. Sen ett antal år tillbaka har de haft problem med ledningen och ekonomin. Vdn hoppar av och företaget köps upp av riskbolag (eller vad det nu kallas -.-). Problem hit och dit. Nu är det snack om att verksamheten ska flyttas utomlands och de anställda, de är för övrigt 1100 stycken, är jätteoroliga för att mista jobbet och enda informationen de får är utav medierna. Kährs har en tillfälligt insatt Vd, tyske Jurgen Scrauder, och förra veckan var det sagt att han skulle göra ett uttalande. Det hände aldrig men Björn, reporter på Nybroredaktionen blev tillsagd att återkomma denna veckan för då skulle äntligen ett uttalande ske. Det var alltså detta jag fick i uppgift, att ta reda på när det skulle ske. Björn sa även att "Ja och om han kommer hit så får du ju boka in ett möte med honom oxå, om han vill snacka vill säga.." OMG OMG OMG tänkte jag då, och fick lite "lätt" panik. För det första... jag kommer som oinsatt praktikant och jag får ansvaret att, på engelska (!), prata med den här VDn och fråga om hur det kommer bli med företagets framtid. Ansvar gentemot de tusen anställda, som endast får information genom tidningen och det vi skriver. Att på ett bra sätt göra en intervju och skriva en text. De lär ju öppna tidningen varje dag och kolla om där står nånting nytt. Är ju helt sjukt! Tänk om någonting går snett, om jag fegar och inte får veta, blir manipulerad att tro någonting för jag har dålig bakgrundsfakta eller missar någonting jätteviktigt. Den här herr Tysk är ju inte bosatt i Nybro och väääldigt svår att nå, så känns som en onetimer intervju liksom. Jag får panik bara jag tänker på det. Råkade vid frukostbordet nämna att jag gjort ganska mycket reportage och vårosol artiklar och då sa de "då brde du kanske skickas ut på Kährs den här veckan då" Fan att jag inte höll käften :) Men visst, på ett sätt är det ju jättebra men jag är inte redo för detta än, or aaam I?! Ja fy fan. Det är nice på Nybroredaktionen iallafall. Mycket mysigare miljö och lugnare om inte annat. Nu ska jag ringa kårordföranden i Kalmar igen. Cya! (om jag överlever dagen)

Dag 10

Idag har det plötsligt varit mycket. Men ändå blev jag i princip klar med det jag kan göra idag. Studentkåren får jag inte tag i igen. Visade sig att jag fick byta vinkel helt och hållet på en grej jag jobbat med några dagar, kändes lite trist för det innebär att jag måste prata med alla parter igen. Men å andra sidan så var det en trevligare vinkel nu. Inte lika arg :o Nästa vecka ska jag vara på lokalredaktionen i Nybro. Det blir intressant, om man säger så...

Btw, har haft ett par artiklar ute på webben, bland annat melodifestival på rinkabysskolan idag (med ljudupptagning omg omg ^^) och igår, den arga butiksägaren. Ta en titt om ni vill. Webben ändras och uppdateras lite när som så vet inte hur länge mina grejer ligger kvar.

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/butiksagare-upprord-over-p-boter(579392).gm


http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/publiken-jublar-at-elevernas-melodifestival(581337).gm

Dagens gapflabb

HAHAHAHAHAH jag dööööör


Dag 9

Känner mig typ lite sjuk. Har början på huvudvärk och är galet torr i munnen. Men åter till dagens sysslor. Idag har jag pratat med en upprörd butiksägare i centrum. Han tycker att parkeringsvakterna utför nästan en slags hetsjakt på bilister och deras felparkerade bilar här i stan. Att det är alldeles för dålig information och skyltat om huruvida det är tillåtet att stå parkerad. Så detska vi göra en liten grej utav tillsammans med en annan lite sak. Det var kul att få skriva en artikel på en persons åsikt, någon som är arg på hur nånting fungerar. utan att (hör och häpna) få den andra partens, alltså parkeringsvakternas, försvar. :o Men eftersom vi gör en annan grej tillsammans med min artikel så behövdes inte det. Är nog första gången jag skriver en sån här text.

Återigen mycket etiska diskussioner under dagen. Kan faktiskt inte ens berätta om hela historien här ens än gång. Möjligtvis till redovisningen när det hela blåst över lite..eller så...

Sen så har jag kollat upp lite angående studentrabatter på länstrafikbolag. Det visade sig att bara 3 kommuner erbjuder studenterna rabatt på sina länsbussar :O Kalmar är inte en av dem såklart -.- Så nu sitter jag och ringer på studentkårens ordförande. Får inte tag i henne..

Nu --> kaffe

Dagens fniss.

http://web.telia.com/~u60608194/bamse.swf

Sjukt bra.

Dag 8

Uptäckte till min fasa att det blivit fel med bilder till mitt knäck om Bosnienresan. Webben hade missat o lägga ut en bild och imorse när jag kollade på tidningen så var det fel personer på bilden tillhörande texten på puffen på förstasidan -.- Snacka om samvetskval trots att det inte var mitt eget fel. Men det kommer en rättelse imorgon och webben är fixad. Så det ordnar ju sig. Här är artikeln såsom den nästan såg ut i tidningen:
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/kanslosam-resa-genom-bosniens-historia(574740).gm#articleimage-popup

Idag har det varit någolunda lugnt. Skickades ut på jobb redan klockan tio i förmiddags så allt det är ju i princip klart nu. Visade just min färdiga artikel för Birgitta, nyhetschefen och jag är fortfarande chockad över att hon faktiskt inte hade någonting negativt att säga. Brukar ju alltid vara nåt litet som borde ändras eller skrivas om, men icke. Lustigt :)

Har inte helt mycket att berätta idag känner jag så jag avslutar nog nu. Heiijs.

Dag 7

8/4- 08 Tisdag
11:18

Reportrar lutar sig tillbaka på talminus i sina texter. Borde man våga berätta med egna ord mer och dra ner på sina säg? Det var en av diskussionerna som fördes på morgonmötet idag. Jag kan till viss del hålla med om det som sas om att reportrarna borde tänkte mer på att inte gömma sig bakom sina säg utan att istället lyfta fram och berätta med egna ord. Det formar på så vis texten på ett oftast mycket snyggare sätt. Å andra sidan blir det lätt trist om man får för lite säg i en text. Det är ju vad människor tycker och säger som är intressant, så jag vill gärna se en blandning. Sen kan jag känna att man använder sig av säg lite fel ibland. Man sitter och skriver och helt plötsligt inser man att stycket blev ganska tungt med fakta till exempel... Då är det lätt att leta fram ett säg o "stoppa in" i texten, och plötsligt blir syftet med säget fel. Jag tycker det är viktigt att tänka på sådant här när jag skriver, och jag hoppas att alla andra gör det för blir det inte lite att utnyttja intervjupersonerna annars?

Erik Fichtelius skriver att, precis som vi lärt oss, att de muntliga källorna är viktigast i de journalistiska bevakningsområdena och det skapar förstår trovärdighet gentemot samhället och de som läser tidningen. (Fichtelius, Erik, Nyhetsjournalistik, 1997)

Gasp, jag har glömt hur man skriver källhänvisning, måste genast kollas upp. Eller, nej, okej, senare.
För nu har jag det roliga arbetet framför mig att gå igenom Sj:s årsredovisning -.- (hurra för ekonomijournalistiken?)

Btw, en annan intressant diskussion vi hade imorse var huruvida rapporteringen från sportevanemang sköts. Att en fotbollsmatch alltid skrivs som ett referat med kommentarer och bildmässigt är det alltid "sadface" bilder eller "hurra" bilder... De flesta var överens om att en förändring inom sportjournalistiken hade varit trevlig. Ett förslag var att möjligtvis använda sig av en panel. Något slags "före och efter". Jag tycker personligen att man på en fotbollsmatch tex, borde prata mer med publiken. Istället för att den coole fotbollsspelaren får beskriva hur han gjorde målet och blabla. Så kanske fråga någon i publiken hur det gick till. Beskrivet från läktaren kanske. Mmmm. Svårt :)

Har någon ett förslag eller en åsikt, pls tell! Vore kul och höra.

Dag 6

7/4 - 08 13:26
Uff. Måndag igen och jag har suttit och svurit över att KLT inte går att nå via telefon. Men så vsar det sig att det är fel på alla telefoner i Sverige typ. Bra jobbat Telia! Hurra! -.-
Just nu sitter nyhetschefen och läser igenom min text om resan till Bosnien och jag insåg att jag gjort en massa slarvfel. Känns ju kul...inte :( Men vad fan, det är ju därför man ber nån läsa igenom det? Idag måste jag även skriva färdigt rapporten och det enda som fattas är väl kopplingen till litteraturen, problemet är att den ena boken inte har kommit. Betyder det att jag måste läsa McQuail?! OMG! Helst inte va.

Imorse hade vi förresten en intressant etisk diskussion om huruvida man ska tillåta läsarna att kommentera artiklarna på webben. En av Barometerns reportrar följer nämligen ett ganska uppmärksammat fall i Tingsrätten just nu, kärlek, utpressning och snuskiga sms :o

Dag 5

4/4-08 Fredag
10:08

"Akta dig för barnträsket", som Cajsa uttryckte sig. Jaa, så om tio minuter ska jag sticka iväg på en vårteater i parken. Petter & hans fyra getter ftw! LOL. Det är jag och Helen, (hon är oxå praktikant men under en längre period) som föses samman för såna här jobb :) men jag tycker det är lite trevligt. Ut i vårvädret, solen skiner idag. Äntligen. Behöver lite frisk luft, för att rensa tankarna om Bosnienresan-jobbet som ligger och gnager i bakhuvet.

Jag nämnde ju igår att jag kände mig som en typisk journalist. Fick det ganskabekräftat idag då en kollega så fint sa:

"Börja dagen med ett glas vatten eller kaffe och avsluta den med ett glas rödvin"

Haha...

Dag 4

3/4-08 Torsdag 09:43
Hai.
Hamnade plötsligt i en dryg situation. Samvetet kränger och jag vet inte hur jag ska ta mig ur den här sitsen utan att människor blir besvikna. Men man måste göra val som journalist och det är inte bara jag som ensam bestämmer vem som ska få vara med eller inte. Jag kan nog göra alla glada, men 7 personer är lite mycket att intervjua på en och samma gång. Så 5 kanske får stå över, men det var ju de som kom med tipset? Guu vad drygt. Folk tycker ju det är så roligt när tidningen uppmärksammar dem och många gör allt för att få komma med, framför allt ungdomar...

Jag var iof sig oxå ganska lyrisk imorse när jag öppnade tidningen. Jag var inte med själv, men på sätt och vis... Min första artikel publicerad. Och det blev okej trots röran i anteckningsblocket. Fick beröm från en kollega imorse. "vad bra skriven den var" Kul tyckte jag. Stärker självförtroendet minsann. Till er som nu kommer leta efter artikeln på nätet så kan jag råda er från att inte leta ihjäl er. Tror bara den finns i papperstidningen. (men jag kommer, som den glada student jag är, att spara alla artiklar så ni kan få se/läsa vid ett senare tillfälle. *pekar på mamma* :D

Nyhetschefen är fasen inte lätt att få tag i alltid. Möten hit och möten dit. Ska ta och titta om hon kanske är ledig nu. Cya!

10:08
Det ordnar sig nog. Om alla kan träffas samtidigt för intervju vill säga. Nu ska jag iallafall strax ut på stan och göra enkät. Tjihuu -.- Det jobbiga med sånt är inte att göra det... utan att folk är så satans ovilliga att ställa upp (det vet man ju sen skolenkäter) men å andra sidan kanske de hellre ställer upp när man presenterar sig som "Hej vi kommer från Barometern" än "Hej vi kommer från Högskolan i Kalmar" Vi får se. Vi får se.

För övrigt är jag idag sjukt avundsjuk på Maja aka MANNE (haha) som är i Thailand. Bastard :)

12:32
Jamen det gick ju bra med enkäten, folk var ganska villiga att ställa upp, men när det vankades foto var det ett par som drog sig undan " nej serni, då vill jag inte vara med". *sigh* Har nu löst sig någorlunda bra med mitt inplanerade jobb med alla de (10?) som ville berätta om sin resa. Nämnde det tidigare, hade lite samvetskval. Nu kommer ett gäng hit till Barran imorn em och de andra kan jag förhoppningsvis träffa på förmiddagen. Nu är det lunch och jag hade för en gångs skulle med mig en matlåda. Fullkornspasta o köttfärs med paprika o lök. MMM. Har sorgligt nog insett att kaffet här inte är det godaste -.- Trodde inte jag skulle bry mig så mkt, för det är ju gratis (?) men det e faktiskt lite vääääl "vattnigt" Automatkaffe ftw. Börjar känna mig som en "typisk" journalist. Missbrukar kaffe, stressmage, "ett glas vin hade varit gott" (?) och penna o papper med mig överallt. Undra hur detta ska sluta :)

/LLR

Dag 3

2/4 - 08 Onsdag
09:16 - Oj oj oj. Ska iväg på teater på slottet. Det börjar klockan tio. Snabba ryck. Men bra, det behöver jag. Blir utmaning. Jag som har så svårt för att komma igång med ettl lite mer reportageaktigt skrivande. Sen när jag kommer tillbaka måste jag boka in en annan grej som jag fick i uppdrag att göra. GASP.

14:59 - jo gick väl bra på slottet, men man fick inte plåta där inne vilket blev problematiskt eftersm det var tänkt att vi skulle ha lite text och någras större bilder. Men vi löste det tillslut. Jag rörde tyvärr till det ännu mer för stackars fotografen då jag missade att ta namnet på en tjej hon fotat :o Man lär sig av sina misstag, sa den gamla räven?
För övrigt har den här dagen bara flugit förbi. Sitter och mailar/ringer efter några personer som jag helst vill få tag i innan jag åker hem senare i eftermiddag. Men vi får väl se hur det går. Man kan inte gör så mkt mer än att försöka. Btw, när jag skrev ihop artikeln från slottet idag insåg jag att man tappat en hel del av vad man lärt sig i skolan. Mest HUR man skriver..lite regelmässigt, och jag har även börjat märka att Barometern har ett särskilt sätt de vill att man ska skriva på. De har ju sina ena regler. Som vissa av dem faktiskt inte alls överensstämmer med hur jag har lärt mig. Även om det är inte är fel för det.. Nu måste jag nog ringa igen. Heeeei sveii.

Praktikdagbok Barometern, dag 1 & 2

Tänkte jag kunde föra mina anteckningar från praktiken här. Både för min egen skull, och för andra som är intresserade av att läsa. Blogg.se fungerade inte igår så jag ligger en dag back med berättandet.

Mån 31/3 - 08
Dag 1


Såhär första dagen på praktiken kanske jag även ska berätta lite om dagarna innan. Måste erkänna att helgen varit väldigt känslomässig och att söndagen mest bestod av meditation (haha) för min del. Har varit supernervös och var som vanligt livrädd för att försova mig till första dan. Men med två klockor ställda lyckades jag ändå ta mig upp, om än med ett ryck, upp fort som fasen så fort klockan ringde. Cyklandes till Barometern klockan 08.00, måndagen den 31 mars 2008 ar det mycket som rörde sig i mitt huvud. Tankarna innan praktiken har mestadels handlat om prestationsångest & jag har försökt intala mig själv om att jag är stört, bäst och vackrast. Folk i min närhet har även peppat mig och jag har fått många kommentarer såsom "det kommer gå jättebra" "du som är så duktig" "ta det inte med för stort allvar, det är ju trots allt en praktikplats, du är där för att lära dig". Tack för dom orden, det har hjälpt, men inte riktigt ända fram till mitt "av naturen nervösa sinne" (?) Iaf, när jag satt där på cykeln så vände plötsligt nervositeten från prestationsångest och andras förväntningar på mig till att jag blev rädd för att jag inte skulle tycka det var roligt att arbeta som nyhetsreporter. Tänk om det inte är detta jag vill göra? Det släppte lite under dagen och efter ett par timmar (vid min flashiga kontorsplats) så var jag någorlunda lugn. Fick ett mkt trevligt bemötande av alla på redaktionen, det verkar som att alla är väldigt förstående till att jag kommer som praktikant. Inte på ett dåligt sätt så att jag bara får göra skitjobb utan på ett lagom sätt :) Dagen bestod iallafall av rundtur i huset, fixa med Newspilot (som är det program de skriver och planerar jobb i) och att hälsa på alla. Jag planerade även in ett jobb för morgondagen så har jag tur publiceras min första artikel i onsdagens tidning. Jag var även ute på en diarierunda med Gunnar. Och tänka sig, trots alla klökningar på den lilla kommunala rundan man gjorde under kursen förvaltningsjournalistik, så var jag glad att jag upplevt det tidigare och nu var det inte alls särskilt tråkigt. Nu var det ju "på riktigt". Jag kommer nog trivas bra här, vid mitt skrivbord (fyllt av andra vikariers postitlappar och shit, och en MAC-dator, omg lite annorlunda faktiskt..!), med folket, jobben och med allt gratis kaffe!!! ^^

/LLR

Tis 1/4 - 08
Dag 2

Idag hölls morgonmöte som vanligt vid halv nio och sedan ett förlängt möte med nyhetschefen från Oskarshamntidningen om de nya layouterna som pågår med båda tidningarna. Blev lite arg på mig själv när jag under mötets gång faktiskt inte sa en grej som jag tänkt på... borde kanske göra mig själv hörd lite mer, mina åsikter är nog bra och viktiga för dem, jag som kommer utifrån, så det ska jag tänka på tills nästa gång. Det är ju så att varje morgon går de igenom dagens tidning, hur det ser ut, de artiklar som publicerats, hur det blev etc. Och idag fanns en jättebra artikel om en mamma som hade jättestora problem med sin tonårsdotter som strulade och vägrade gå till skolan etc. Mamman anmälde sig själv till socialen för att hon nte längre visste hur hon skulle hantera situationen. Jätterörande berättelse och verkligen välskriven. MEN, det jag tänkte på, och som jag saknade, var en förklaring till ett uttryck. Såhär står det i ingressen: "Nu riskerar hon dessutom vite eftersom hon inte får sin dotter att gå till skolan." Uttrycket vite står inte förklarat, och visst, de flesta vet vad det betyder men som den inbitne student som jag är så har man ju fått lära sig att ALLTID förklara uttryck som kan tänkas missförstås eller inte alls förstås av läsarna. Inte hela världen men det var lite synd kanske att jag inte tog upp det. Allt gick så fort bara, många vill prata :) Nåväl. Vill ni läsa hela artikeln, så finns den publicerad på Barrans hemsida idag. (
www.barometern.se)

Klockan 13.00 idag har jag min första intervju. Det blir spännande, hoppas det går bra. Är faktiskt inte alls nervös för själva intervjun, har vinkeln klar så är nog därför jag känner mig lugn. Däremot är jag nojig för skrivandet, eller... rättare sagt att komma på en rubrik. För DET, mina vänner, är inte det lättaste. Hatar rubriker som är dåliga och intetsägande, så sätter lite press på mig själv där :p behövs nog! Men nu ska jag ta en daglig tur på några av Sveriges dagstidningars hemsidor, man kan hitta mycket roligt där vill jag lova :) Speciellt de norrländska muhaha!
Återkommer senare under dagen med mer att berätta.

forts. dag 2...

Intervjun gick bra. Kändes lite proffsigt att åka Barometernbil med privat fotograf, inte varje dag man gör det inte, :o Väl tillbaka insåg jag att 1200 tecken var väldigt lite och satt o knåpade med min text nån timma. Sen hörde jag rykten om att det bjöds på tårta så då fikades det lite. Skrev färdigt min text ganska fort men lyckades läsa mig blind så bara att knalla ner till nyhetschefen o be han läsa igenom. FYY vad man kände sig .. jaa..typ som om någon såg rakt in i min själ, när han läste min text. Tystnaden... Tills han sa, ja, det här är jättebra, ändra bara så att du inte börjar meningen med en siffra så blir det bra! PHEEEEW. Vilken lättnad :) Sen var det såklart svårt att trycka på "klar" knappen. Blev jag genast missnöjd med artikeln igen haha. Men skitsamma nu, den är bra! Nu är det ca en timma kvar tills jag slutar för dagen och fram tills dess har jag inget att göra. Hörde med Mats, nyhetschef idag, men där fanns inte helt mkt att göra. Blir nog en kopp kaffe till då :) Baibai. *vink*

/LLR