tick... tack...

Ja så sitter man nästa sista dagen på praktiken... Känns helt weird. Jag längtar till examensdagen men det är med blandade känslor jag äntrar sommaren. Fortfarande inget napp på sommarjobb och paniken ligger ständigt och gnager i bakhuvudet. Men jag har inte krafter nog att släppa fram dem, men det kommer nog, så småningom. Jag vet ju att det ordnar sig på något sätt. Med jobb, med pengar, med allt. Men kanske inte med Kalmar? Jag menar, finns inte jobben här, så tvingas jag ju flytta. Jag orkar inte och vill absolut inte. Inte nu. Inte än. För övrigt så väntar jag fortfarande på den dagen då jag får ryck att ta tag i mitt liv. Och då menar jag allt som inte rör jobb och pengar.

Idag måste jag inhandla ingredienser till kladdkaka och sen baka ett par, tre stycken. Har inte direkt lst att lägga ner pengar på tårta eller dylikt till alla här på redaktionen. Nej, snål som man är är det bara att dra på sig förklädet. Sen är det väl lika bra att fortsätta förbereda min presentation tills på måndag. Praktikredovisning... yey. Ska bli roligt att lyssna på de andra dock. Kanske inte under två dagar, men ändå :)

I eftermiddag, kl 14 närmare bestämt så ska jag träffa några medieelever från Stagg. De ska få uttrycka sina åsikter angående ett förslag om införda "elitprogram" på gymnasiet. Har just ätit lax + sallad. Och nu är det nog dags för mer kaffe. Bai.

...

Ursäkta mig.

Jag är så trött på hur regeringen kissar på oss ungdomar. Jag kanske måhända inte vet hur jag ska rösta nästa gång men jag vet definitivt vad jag INTE ska rösta på.

För det första så klarar man sig med nöd och näppe på ca 7000 i månaden, mest för att man tvingas göra det. Ja det är ju jävligt logiskt med tanke på vad mat och hyra kostar... Och ja just ja, de höjde studiemedlet med 100 kronor ganska nyligen. Yeah.. på LÅNET. Innan dess har inte beloppet höjts sen någon gång inpå 70-talet, om jag har förstått rätt.

För det andra, när man tagit sin fina examen men inte lyckas få tag i ett jobb..då är man typ körd. Iallafall är det så det känns för mig nu. Grundersättningsbeloppet för en studerande arbetslös togs bort.

Skulle vilja länka till en blogg vars ägare oxå har reagerat på det nyhetsinslag som jag och några vänner blev upprörda över igår..
http://spaceylisie.blogg.se/1202104938_pensionrer_fr_jobba_m.html

Pust

Denna veckan är jag på nöje/kultur/bonus här på Barometern. Har hittills varit jätteroligt då jag fått skriva inte bara nyhetsbaserade texter. Det är ett helt annat sätt att jobba på som passar mig bättre på något sätt. Man har ett par, tre jobb på gång samtidigt men kanske bara en grej man ska sticka iväg på. Mycket av det som görs sker via telefonintervjuer och formen på intervjuerna och det som skrivs är även det annorlunda. Igår var jag till exempel och pratade med en norrman som jobbar för kommunen, pga att det snart är Norges nationaldag. De har en återkommande grej som kallas för formatet. Där ställs två alternativ till personen, de får sedan välja och motivera sitt val. Till norrmannen ställdes bland annat valen: skridskor eller skidor, lusekofta eller fleece, charter eller resa på egen hand. Ja lite sådana frågor. Det var kul. Inte de vanliga frågorna liksom :)

Sen har jag även pratat med en student som ska öppna en popklubb på Söderport, en ståuppkomiker som kommer till Kalmar, festivalarrangören för Visfestivalen i Västervik och lite andra smågrejer. Imorgon ska jag till Mönsterås och träffa en svensklärare som läser mycket böcker. Har även en intervju inbokad med Daniel Lemma som i maj ska uppträda i Kalmar. Det är mycket på gång. Men roligt! :)

Nu är jag helt slut, ca en timma kvar tills jag slutar och det blir vääääldans lugnt ikväll vill jag lova. Har varit lite orolig för katten, han är ovanligt slö.. Kan ha med vädret att göra, men är rädd för att han har nån slags infektion av nåt slag -.- Han har haft otroligt mycket fästingar och häromdagen fick jag inte bort den ena ordentligt. Har köpt fästingmedel och ordentlig borttagare nu, men medlet tog ju ett bra tag innan det började verka. Tvi vale för fästingar, äckliga äckliga små djur :(

Pratade med Linda idag och fick se bilder på lilla Isabelle, sååå söööt. Nästa vecka ska jag förhoppningsvis hälsa på dem :)

image529

Helg omg!

Ja efter två nätters redigering får jag nu ledigt imorgon, fredag. Och det känns inte helt fel mina vänner. Inte helt fel. Imorgon kommer lilla syster yster på besök och stannar hela helgen. Det blir trevligt, framförallt om det fina vårvädret håller i sig. Jag känner dock att jag skiljer mig lite från mängden, de flesta sprudlar av vårkänslor och skriker för fulla halsar "oh vad härligt med vår och sommar". Självklart är det härligt, men det är någonting som håller tillbaka de där "bra" känslorna för mig just nu. En slags bitterhet som etsat sig fast. Har nu under några veckor försökt klura ut vad det kan bero på men ännu bara resulterat i några få aningar.

Jag ger inte mig själv den omtanke och ro jag skulle behöva.
Lägenheten har under den senaste månaden bara förfallit.
Jag unnar mig inga nya kläder, ingen fin vårjacka, ingenting.
Självförtroendet är kört i botten av den mörkaste grund man kan tänka sig.
Inte vad gäller prestation på praktiken, bara utseendemässigt.
Känner mig ständigt stressad och har alltför ofta dåligt samvete för att katten får vara ensam
hela dagarna. Har även dåligt samvete för att jag inte är direkt tillgänglig för mina vänner och får be om ursäkt om jag är svår att få tag i om kvällarna. Många gånger orkar jag inte ta upp mobilen ur väskan när jag kommer hem från jobbet.

Allt detta och lite till. Men nu ska jag redigera färdigt en sida och sen slutar jag för ikväll.
Tror iallafall att helgen kommer göra mig gott! Planerar att fixa lägenheten lite, det blir kul!

Puss.

Äntligen fredag.

Blir lite snurrigt när man är ledig en torsdag. Gårdagen kändes som söndag, men det är ju för väl att det är fredag idag då. (nu lät jag för övrigt som hundra år gammal när jag sa sådär "är väl för väl") Men iaf, jag jobbade i onsdags och det var lite hektiskt. Valborg och allt. Vi var två reportrar , en webbare och så en fotograf..EN fotograf. Så vi åkte runt tillsammans mestadels. JAg skrev en kort text om att det var folktomt i Kalmarsundsparken och så en lite längre om vuxna på stan + polis + en politikr som skulle åka med polisen när de kollade stan på kvällen. Den artikeln kom inte ens med -.- Till råga på allt så kallade dom in mig 1,5 timme tidigare för att sticka ut på ett jobb. Men så har de haft med artikeln i tidningen än..... känns inte så kul. Men men. 1,5 timme är alltid lite extra pengar. Och var lite intressant och se hur man jobbar en sådan kväll, som valborg.

Idag, fredag, har jag varit och lyssnat på riksfinalen i Musik Direkt som var på larmtorget. Sen intervjuade jag ett av banden, från Gällivare. FNISS, de pratar så roligt :) Spelade in både musik och intervjun då det var meningen att jag skulle klippa ihop det till webben. Men bytte o trixade lite med Jonathan så han fixar det. Nästa vecka ska jag jobba som redigerare, tror jag.. det blir ju intressant, och lite scary :) 19.45 e klockan och jag är superhungrig.. 2 timmar kvar..och ensamreporter ikväll igen. Gasp.

Trevlig helg iaf. Kram.