Stockholm

Drog till Stockholm i måndagskväll. Var uttråkad hemma i Hästholmen så kollade upp sista minuten biljetter o bara drog. Det var nice. Kom dit vid 22.00 på måndagskvällen, möttes upp av Emilia sen tog vi oss hem till henne och korkade upp vinet o drack några öl. Senare kom Erik och Alex, sååå kul o träffa dem igen, var hur längesen som helst. Vi satt ute på Emilias balkong till morgonkvisten, då jag somnade på soffan och Erik o Alex tog morgonbussen hem. Åt för övrigt världens godaste brownie, det var helt sjukt vad god den var, Köpt på 7 eleven. Crejsi :) På tisdagen sov vi väldans länge och sen drog vi ner på stan o besökte lite second hand affärer. Sen fikade vi och drog o handlade och sen ut till Alex och Erik för o göra tacos. Softade där resten av kvällen. På onsdagen, igår, träffade jag upp Alex o martin på staun. Fikade och gick en runda. Köpte Thaimat o bara satt. Mycket trevligt. Sen skulle martin jobba så jag o Alex mötte upp Johan och gick o tog var sin öl. Sen kom Emilia en stund och sen åkte jag hem. Det blev en kort visit men totally worth it. Spontana resor is the shit. Nu sitter jag i Hästholmen igen och imorgon bär det av mot Göteborg :) och sen Kalmar!


   



Haha, tittar på gamla youtube klipp <3

  


<3

Det var fantastiskt roligt hos Maja i fredags. I löve her. :)



    

Haha. Alltid lika roligt :D
Vi satt mest hemma hos Maja o drack vin o pratade. Sen skulle vi vandra till platens men kom iväg rätt så sent. + att vi båda kände oss som gamla kärringar där inne. Medelåldern måste sjunkit drastiskt, eller så är det bara att inse att vi ÄR gamla. I dunno :) Sen i lördags drog vi + Peter till Ikanohuset och åt buffé. Passade utmärkt en dag som den, ganska sega.

Sen igår, söndags, hade vi då lite släktkalas för mig och Lasse. Det var trevligt. Jag fick parfym, smink, pengar, örhänge, lampa, ugnsform, ja o lite smått o gott. Tack alla! Nu sitter jag inne vid datorn o solen skiner ute, så tänkte jag skulle dra ut i trädgården. Känner mig lite ensam och rastlös idag. alla jobbar/ är i skolan, och iiiiingen e i Hästholmen direkt, av mina vänner alltså. Kanske blir en fika i hamnen i all min ensamhet! Men det kan va fint det med! Baiiii.


Hai

Ska strax sticka till Lkpg o hälsa på farmor. Sen blire festligheter hos Maja aka MANNE! Såååå fantastiskt kul ska det bli. Weeeeeeee! Pepp i say! Bai.

Crazy moi.


Strike a pose.

   

.............................................. .26. Older. Not Wiser. .........................................................

fösselsedaaugs lischtah

Mm just ja, lovade mammi o skriva vad jag önskade mig i födelsedagspresent... Inte det lättaste, som vanligt. Men skriver väl ner det jag kan komma på för tillfället.

* Smink (mascara, mörkbrun kajal som man INTE behöver vässa.., puder för piffiga kinder :)
* Underkläder (både strumpor och trosor)
* Plånbok (ingen klumpig men som har plats för aaallaaa miiinaaaa peeengaaar..not, nej men plats för kontokort, lite kvitton och pengar)
* Kalender (tro det eller ej, men har insett att det nog vore bra)
* Nån trevlig parfym
* Ny mobiltelefon (exempelvis en sony ericsson mobbe, med hyfsad bildgrejsimojs)
* Skor (vanliga svarta mjuka sköna ballerinaskor eller ett par tunnare låga tygskor i valfri färg ^^)
* Sjysta skrubbgrejer till kroppen. Typ pejlingkräm och en borste/handske av nåt slag man kan skrubba sig med och bli len o fin.
* silverörhängen (nåra nätta som man kan ha på sig dygnet runt)
* En ugnsform (jag har en pytteliten fom i glas, och en jäääättestoooor) Vore nice med en mittemellan.
*Stekpanna (har en stor ganska djup med lock, och den är ganska klumpig när man endast önskar steka nåra ägg eller så)
* en lampa som skulle passa nånstans där vid min stora bokhylla, den lampan jag fick av er är trasig och nu är det väldigt mörkt. Så punktbelysning ftw!

Nu kan jag inte komma på mer för tillfället.. :) Får väl komplettera sen om jag har fler ideér. bai!!

suck.

så. nu är det gjort. nu svarade jag just på erbjudandet på BLT. Och det blev ett långt svar då jag förklarade allt precis så som det ser ut och som jag känner. Men det blev ett nej. Ångest? Ja, skapligt. Det känns inte rätt hur jag än gör. Men med tanke på den restskatt jag ska betala in i höst + att jag knappt klarar hyran somdet är, så fick det bli så. Nu ska jag göra mig iordning. Sista arbetsdagen idag, den åttonde i rad. är rätt sleten. Det endajag kan hoppas nu är att det dyker upp fler chanser på Barometern så som det hittills gjort...

Bai.

...!

Jag har panik. Fullständig panik och beslutsångest. Jag tror att jag bestämt mig men så en timme senare så ändrar jag mig. Det känns bara orealistiskt att jag ens övervägarer en flytt som behöver ske inom några veckor. Jag har inte råd att betala dubbla hyror i två, tre månader. Inte för en halvtidstjänst. Men så läser jag mailet igen... och igen... självklart tänker jag att det här är en chans som jag inte kan missa, en möjlighet, så går jag ifrån datorn några minuter, ochplötsligt vaknar realisten. Det är förbannat jävla svårt. Stora beslut bör verkligen inte tas under två o en halv dag. Samtal hjälper inte så mycket, att bolla med någon, resonera. Jag bliri nte så mkt klokare. Det är ju mitt liv, min lägenhet, mina pengar. Bara jag som påverkas enormt och som blir uppstressad. Jag tror inte jag hanterar att fixa allt det här så fort. Jag tror jag måste ha is i magen. Jag måste tänka att det inte är den sista möjligheten. Det är den första. Jag måste tro att de är precis lika mänskliga och realistiska som jag, att de förstår. Men brinner man för ett yrke, vill man tillräckligt mycket... så ska man väl göra vad som helst? Jag mår inte bra, jag kan inte ta detta beslutet alltså. Det går inte. Inte än. Inte nu.

Allt kaos jag pratar om är på grund av ett mail jag fick häromdagen. Jag fick en förfrågan om intresse för ett sjukvik på BLT, i Olofström. Ett vik på 4 månader. På halvtid. Goda chanser för inhopp på andra platser i Blekinge. "jag har ingen ersättare till hösten och någon är alltid sjuk, eller får förhinder på andra sätt..." Det är 16 mil mellan Kalmar och Olofström. Jag kan inte pendla... inte så länge...

När jag kom hem för en stund sen och läste mailet igen så tyckte jag att nä, nu måste jag fan satsa på det här om jag ska komma vidare. I mitten av det här meddelandet så ändrade jag mig. Vill säga att jag tyvärr inte är intresserad för en halvtidstjänst eftersom det innebär ganska mkt större kostnader och ett nytt boende o allt meck. Nu när jag skriver har jag ändrat mig igen. Jag tror som sagt inte att jag kan. Jag kan inte bestämma mig. Kan inte någon singla slant för mig tack...

Kanske förstorar jag upp hela grejen. Kanske är onödigt att bli så uppstressad. Men det är stort. För mig åtminstonde. Att ens bli tillfrågad.. Jag är för en gångs skull stolt med vad jag gör och var jag har tagit mig. Jag vill fortsätta tycka det. Så därför borde jag trotsa allt och bara go for it. Eller, så spelar jag iskall. och väntar på nästa... eller............. suck. Nu går jag och lägger mig. Är helt slutkörd. Godnatt.

Boo.

Jobbar i Borgholm idag. Bussresan på 55 minuter gjorde mig skapligt trött. Väntar på kaffe och ska sedan gå igenom vad jag kan göra under dagen. Är alldeles ensam :p

Bai.

Eftermiddagstrött.

Så seeeg jag är just nu. För en timma sedan tänkte jag "vad skönt att jag ändå är så pigg idag" Sen åt jag en väldans försenad sallad till lunch och BAAM sen kom tröttheten. Sitter och surplar på en energidryck men än har det inte hjälp så värst mycket. Så vad händer idag då? Jo...

Gick upp vid halv sju ungefär efter att Cajsa drog till stationen (Hon ska till Holland Scmolland). Sen bar det av mot stationen för att i tid (för en gångs skull) kunna köpa biljett till bussen. Jobbar i Nybro idag igen. Och imorgon. Så var det självklart inte öppet och det går inte köpa klt bussbiljetter på Sj-maskinen :s Men det gick ju bra att paya på plats. Iaf. Köpte den största muggen kaffe man kunde få på Prästbyrån (läs Pressbyrån) och fick snällt vänta i 20 minuter på bussen. Väl framme i Nybro letade jag fram en karta till Oskars kyrka. Tankade upp bilen och for iväg. Jag hittade direkt, inte en enda u-sväng behövde jag göra. :) Intervjuade Lennart och pratade med en förvånandsvärt stilig präst en stund. Sen tillbaka. Satte mig och skrev direkt och missade lunchen. Gjorde mig klar att dra iväg på ännu ett jobb men regnet stod som spön i backen så det får vänta tills imorgon förmiddag. Fortsatte skriva lite. Drog ner på torget/stan/bynn whatever they call it... för o kolla efter en golfshop som jag behövde bild på. Visade sig att den inte fanns här utan i Krukebo. Mkai. Svängde förbi Coop o köpte en sallad. Åt. Och nu denna matkoma. Klockan är 15.57 och bussen går mot Kalmar 16.55. Så cirka en timma kvar. Skulle kunna ta tåget tjugo i men med tanke på mitt totala misslyckande igår då jag fan inte lyckades köpa en biljett ur atomaten... och för övrigt missade både buss och tåg och fick vänta i över en timma på nästa... så satsar jag hellre på att komma med bussen. Och slippa krångla med biljettköp. Förresten så kostar en vuxenbiljett 42 kronor mellan Kalmar-Nybro. Imorse sa jag till busschaffisen (efter att jag såg att han knappade in 42 kronor..:

jag: "Om man nu är ungdom fram tills att man fyller 26 år så vill jag ha en sån, och inte en vuxenbiljett"

han: *mumlandes* "ja dom kostar 19 kronor... mummel mummel"

jag: "okej, men kan jag köpa en öppen biljett för returresa redan nu och slippa det sen?"

han: "nej det är bättre du tar det på bussen, det kostar ju inget extra som på tågen"

jag: "ok, då gör vi så, en ungdomsbiljett till Nybro då..."

han: "ja, 42 kronor då tack..."

Då tänkte jag. jaha?! Men fuck det då, eftersom du redan knapplat in dina jävla 42 kronor. Jag åker som ungdom i cirka en vecka till, men sure..FINE.

fast jag sa: "okej, tack så mycket, jag har två kronor löst om du vill ha"

För helvete. Vad trött man blir. Och måste jag vara så förbannat snäll?

Vikarieträsket.

Vad gör man inte som vikarie... plockar på mig massa jobb, och det är inte direkt utspritt, nej alla dagar på en o samma gång. Nybro, Kalmar, Öland, Ööööland. Borgholm tjoho = en timme med buss. Men pengar. Behövs.
Nu ska jag strax ner på stan o möta upp Seth. Blir väl lite lunch och sen svänga inom redaktionen o hämta lite nycklar o shit. Hade en jävligt flummig dröm inatt/imorse. Minns inte jättemkt men jag var nån slags nybörjarvampyr. Och ledaren var elak mot alla andra så de flydde. Utom jag, som var kär i han, (såklart -.-) och mot mig var han typ snäll.  Så lärde han upp mig hur jag blir vampyr, alla små trick man skulle kunna. Sen flög jag omkring, eller inte flög, men typ svävade och tittade på folk. Sjukt flummigt. Försöker minnas vem som gestaltade min vampyrledare, eftersom han var den mest intressanta i hela drömmen. men kan fan inte komma på det :s Trist. Men, kanske bäst så, att låta det förbli en suddig dröm :)

--------------
17:43.

Så sitter man o är rastlös igen med färg i hela håret, och andas färgångor. Fördriva tid någon? Nu sitter Cajsa på tåget till Kalmar så äntligen lite sällskap ikväll! Var på stan och åt luch med Seth tidigare, mkt gott och mkt trevligt. Om jag hinner blir det en tur dit om en stund innan jag ska möta upp Cajsis. Som den stolta dottern jag är måste jag även tipsa om att bläddra igenom tidningen M-magasin vid möjlighet där min kära mor och syster så fint poserar som tvillingar i mode :) Kul! I eftermiddag satt jag och funderade på om man inte skulle ge sig ut och göra nåt roligt reportage. För sig själv liksom, kanske skicka iväg till några tidningar, mer magasin då, lite svårt att hitta uppslag som håller under en längre tid för dagstidningar. Det är så skönt, jag tror jag fått upp livsgnistan igen :) Låter ju hemskt, men ibland är man bara inne i nån slags low-period. Men de senaste veckorna har varit väldigt bra. Nu ska man bara jobba självförtroendet en bit upp oxå. "bara". men har upptäckt att ju mer jag jobbar, desto mer mer energi får jag över till andra saker. Och rutin framför allt. En spark i röven ibland är väl vad jag skulle behöva. Och en famn att somna i om kvällarna. Inte så mycket att begära va? ^^

Jag gillar iallafall Kalmar, och älskar min familj och de vänner i min närhet. Så långt hänger jag med. Fem minuter kvar på färgen. Bäst o göra sig redo för ursköljning. Förresten så hade jag o Seth en rolig konversation på msn för en stund sedan. Han berättade om sin irländska lilla fulla och jävliga vätte som ständigt satt på hans axel. HAHA. Ja, lite weird men så roligt sagt :D Iallafall, så slog det mig, hur ser en vätte ut egentligen? Must find. NOO, de ser ju ut som vanliga små tomtar, vilken besvikelse :) Jag fick för mig att de var gröna? haha hum..

bai

My Dexter day.

Konversation hos Mats & Tora för nån vecka sedan då jag hade sett kanske halva säsong 1 av Dexter:

Tora: Dexter är ganska snygg, eller vad tycker du Lisa?

Lisa: *tystnad* Mja, sådär, men kan tänka mig att han e en sån där person som helt plötsligt blir snygg om man ser han tillräckligt mycket.

... idag, säsong 2 sedd under dagen..

Lisa i sms till Tora: "OMG Dexter är ju sjukt het!"

Tora i sms tillbaka: "Haha, jag visste du skulle tycka det tillslut"

Ja, så är det :D Men titta bara... o så är han rätt cool oxå. Slut på avsnitt nu. Let the abstinens begin.


Ännu en kväll på kalmarredaktionen.

Mycket lugn kväll på Barometern. La just märke till en lapp som sitter på en tavla vid mitt skrivbord. Lite rolig. Varför kunde man inte fått lära sig på det sättet när man skulle lära sig vad adjektiv, substantiv och verb är, när jag gick i skolan? :D

Modern svensk grammatikundervisning:
Har du svårt att skilja på substantiv, adjektiv och verb? Skolan har beslutat att ändra sina undervisningsmetoder, allt för att underlätta för både föräldrar och barn:

* Substantiv är ord som du sätter "fan" eller "jävel" efter: klockfan, gubbjävel, hammarjävel etc.
* Adjektiv är ord som du sätter "skit" före: skitbra, skitsnygg, skithäftig etc.
* Verb är ord som du sätter "utav helvete" efter: drack utav helvete, dansade utav helvete, körde utav helvete etc.

Så, nu är det skitenkelt för ungjävlarna att lära sig utav helvete.

Regn regn regn och fest :)

Imorse vaknade man av ett smattrande mot rutan. Mysigt, tänkte jag, tills jag insåg att det var en dålig idé att lämna fönstret öppet i vardagsrummet inatt. Någonting  som liknade en mindre sjö hade brett ut sig på golvet. Det får gärna regna, så länge jag slipper ta mig någonstans och kan stanna hemma med min tekopp. Men så idag ska jag jobba. Kl 14.00. Fortsätter det såhär så tar jag en taxi. I all min fattigdom. De ringde nyligen från Barometern och frågade om jag kunde jobba även nästa helg, + att jag har mån-fre ute på Öland. Klart man vill jobba. Men tråkigt när det blir sådär många dagar i rad. Men vill ju jobba så mycket som möjligt så det blir Nybro nästa helg då, i guess.

Igår var det faktiskt trevligt på jobbet. Först hos polisen, kansek mindre kul, fick mest skrivkramp då han rabblade alla helgens händelser på ungefär 40 minuter. Sen till Fågelsudd och leta sommarstugeägare. Gick någorlunda bra. Tillbaka strax efter 17 på redaktionen och satt och skrev ett tiotal notiser och började lite grann på sommarstugetexten. Är så lugnt och skönt på söndagskvällarna. Och även om jag var lite seg efter helgens aktiviteter (^^) så kom jag underfund med någonting som faktiskt gjorde mig glad, på plats.

I helgen då. Var fast i Nybro till efter 19.00 då jag fart runt och letat efter en jävla tågövergång "mitt ute i ingenstans hell hole". Behövde en bild. Efter mycket om och men, hittade jag den, tog lite bilder, och stack tillbaka. Sen fick jag skjuts tillbaka till Kalmar. Snajs. Mötte upp Cajsa på stationen och vandrade hemåt. Sen kom Jennica. Sen ut på partaj! En trapp + fint väder + goda vänners lag + vin och sedan Vallen, gjorde kvällen lyckad! Fick till och med bonus med ögongodis på Vallen, inte varje dag :D Påväg hem, hade vi alla galet ont i fötterna, och badsugna som vi (jag?) var, gick vi och tog ett nattdopp. Iaf jag och Cajsa, och nån trevlig prick som tog sällskap e bit med oss. Väl hemma runt 04.15, somnade vi så snart vi la oss! Lördagen var något lugnare. Taxi till Systembolaget. Sjukt god mat på Ming. Sen förfest hemma hos mig. Johannes och Stina dök även upp. Sen Vallen. Trevligt, men inte lika kul som fredagen. Sen hem o sova! Ja, o sen jobbade jag ju igår.





Tack för ni finns mina vänner ;) <3

Nu är jag galet hungrig. Kram kram!

Solförmörkelse

"På fredagen kan den som är uppmärksam uppfatta att solljuset mattas av mitt på dagen. En solförmörkelse börjar strax efter halv elva, och når sitt maximum runt kvart i tolv.  I Stockholm kommer bara 51 procent av solskivan att vara täckt av månens skugga." (Sveriges Radio)

Coolt.

Sitter på redaktionen i Nybro idag, de behövde lite extrahjälp. Väldans lugnt och skönt är det iallafall. Är lite putt för jag fick betala för vuxenbiljett på tåget, men än är jag inte 26 o borde fått åka som ungdom. Damnit. Oh well.
Igår stack jag till Seth direkt efter jobbet. Han bjöd på lax och vin. Snajs ^^

Får väl se när jag tar mig härifrån idag men planen är att vi ska gå ut ikväll! Sweet.
Nu måste jag testa o ringa farbror polisen igen :s Hai